Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Chaque année, fin mars, le printemps approche et le français est en fête. - Minden év márciusának végén, a tavasz közeledtekor ünnepel a francia nyelv.

La langue de Molière est à l'honneur du 18 au 26 mars à l'occasion de la 22e édition de la Semaine de la langue française et de la francophonie. 

Molière nyelvét ünnepeljük március 18 - 26 között, a francia nyelv és a frankofónia hetében.

Au programme : des rencontres littéraires, des dictées, des spectacles et des écrivains de prestige, dont Bernard Pivot et Gaël Faye.

A program irodalmi találkozókat, tollbamondásokat, bemutatókat foglalmagába, olyan tekintélyes írókkal, mint  Bernard Pivot és Gaël Faye.

Vingt-deux ans après la première édition de la semaine de la langue française, la langue de Molière est toujours aussi rayonnante.

Huszonhét évvel az első francia nyelv hete kiadványt követően, Molière nyelve még mindig ragyogó.

Egy rövid video a francia nyelv tiszteletére:

Dès ce samedi 18 mars, les francophones auront le plaisir de redécouvrir le Musée de l'homme transformé en parcours linguistique. 

Március 18-tól a frankofónok örömére a Musée de l'homme ( Az Ember múzeuma) nyelvi kurzussá alakul át.

En dix jours, plus de 1 500 événements se dérouleront partout en France et dans le monde afin de faire découvrir la diversité et la modernité du français.

A tíz nap során több mint 1500 rendezvényre kerül sor Franciaországban és szerte a világban, hogy bemutassák a francia nyelv sokszínűségét és modernitását.

Source : internet

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó