Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az ötszáz éves  Chambord-kastély bélyege - Le timbre des 500 ans du château de Chambord

A Chambord-kastély 500. évfordulója alkalmából a Posta június 3-án emlékbélyeget értékesít összesen 800 000 példányban. E bélyeg gravírozását egy Eure-et-Loir megyei művész készítette.

  • A l’occasion des 500 ans du château de Chambord, la Poste met en vente à partir du 3 juin un timbre commémoratif tiré pour l'occasion à 800.000 exemplaires. La gravure de ce timbre a été réalisée par une artiste d'Eure-et-Loir.

Azok a szerencsések, akik közel vannak a Chambord-kastélyhoz, ma és holnap, május 31-én és június 1-én, kivételes lehetőségként a kastélyban felállított postai standoknál már beszerezhetik ezt az ereklyét.

  • Les plus chanceux, ceux qui se trouvent non loin de Chambord, peuvent l'obtenir en pré-vente exceptionnelle aujourd'hui et demain samedi 1er juin au stand de la Poste installé pour accueillir les collectionneurs dans la boutique du château.

Source : francetvinfo

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó