Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A francia elnök ma Párizsban fogadja Tzipi Livni izraeli külügyminisztert, a Kadima párt miniszterelnök-jelöltjét.

Nicolas Sarkozy és Tzipi Livni egy tavaly nyári találkozójukkorFranciaország átadta ugyan az Unió soros elnöki tisztét Csehországnak, Nicolas Sarkozy azonban az elmúlt hat hónap lendületével beleveti magát a nemzetközi politikába és hétfőn a közel-keletre látogat.

Szilveszter este jelentette be: jövő hétfőn és kedden elutazik, hogy "megoldást keressen a békére". Hétfőn Egyiptomba, Ciszjordániába és Izraelbe, kedden Szíriába, majd Libanonba megy.

Természetesen az Unió új elnökségével való "tökéletes együttműködésben" teszi ezt. Az Elysée fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy Sarkozy sikereket kívánva felhívta Mirek Topolaneket, valamint Franciaország teljes támogatásáról biztosította.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó