Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Öt kontinens öt kíváló tudós nõje egyenként 100 000 dolláros pénzjutalomban részesült, amelyet az UNESCO székházában tartott gálán vehettek át Koichiro Matsuura UNESCO-fõtitkártól és Sir Lindsay Owen-Jones L’ORÉAL elnöktõl. A nemzetközi zsûri elnöke Pierre-Gilles de Gennes Nobel-díjas fizikus volt, tagjai között szerepelt Christian de Duve, Nobel-díjas orvosprofesszor, aki egyben a L’ORÉAL-UNESCO díjak elnök-alapítója.

15 kivételes tehetségû fiatal nõ vehette át Párizsban ismét az UNESCO-L’ORÉAL Ösztöndíjat, amely 2000 óta segíti a fiatal kutató nõk külföldi laboratóriumokban folytatott posztdoktori kutatásait. Az ösztöndíj összege 2006 óta 40 000 dollár, amely maximum kétéves periódusra szól.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó