Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Marisa Bruni Tedeschi, Sarkozy elnök anyósaKedveskedve "magyar cigánynak" becézi vejét, Nicolas Sarkozy francia elnököt Marisa Bruni Tedeschi, az államfő feleségének édesanyja. "Ha tehetné, egész családjával lakókocsiban utazgatna" - mondta Sarkozy anyósa a Paris Match című francia lapban megjelent interjúban, Sarkozy kelet-európai gyökereire célozva.

A francia elnök (egyébként nemesi családból származó) apja Magyarországról vándorolt ki Franciaországba, anyjának pedig görög ősei voltak. A lap szerint Bruni Tedeschi el van ragadtatva vejétől. Sarkozy felesége, Carla Bruni énekesnő anyja azt is elmondta, hogy szeretne mihamarabb túladni Torino melletti birtokán, amelyet a család a 70-es években hagyott ott, amikor Párizsba költöztek.

A 78 éves asszony a nyilvánosságtól visszahúzódva él. Tavaly mégis feltűnést keltett, amikor az Élysée-palotában felszolgált tésztaétel állítólagos minőségi hiányosságait kifogásolta.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó