Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A munkások egy nappal ezelőtt zártak be négy igazgatót a Caterpillar gyárában. Magasabb végkielégítést akarnak kiharcolni.

A francia munkások kedden zárták be az igazgató irodájába a Franciaország déli részén található gyár öt vezetőjét.

Francia munkások szerda reggel még mindig fogva tartották az amerikai Caterpillar cég franciaországi gyárának három igazgatóját, akiket egy nappal korábban zártak be az igazgató irodájába. A szakszervezetek további tárgyalásokat szeretnének kiharcolni a tervezett elbocsátásokról.

A francia munkások kedden zárták be az igazgató irodájába a Franciaország déli részén található gyár öt vezetőjét, de a szívproblémákkal küzdő humánerőforrás-menedzsert kora este hazaengedték. Az első hírek még arról szóltak, hogy négy vezetőt ejtettek túszul az alkalmazottak.

Szakszervezeti képviselők az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondták, hogy délelőtt kilenc órára tervezik a legújabb tárgyalásokat az elbocsátásokról, ha ebbe beleegyeznek a fogva tartott főnökök. A Caterpillar 733 állást szüntetne meg a két, összesen 2800 embert foglalkoztató üzemben. A szakszervezetek a végkielégítés legalacsonyabb összegét szeretnék növelni a cég által meghatározott tízezer euró háromszorosára.

Ebben a hónapban ez már a harmadik vállalati "túszejtő" akció Franciaországban a tömeges elbocsátások miatt. Március 12-én a Sony franciaországi üzemének főnökét egy éjszakán át, a múlt héten pedig a 3M nevű amerikai cég leányvállalatának igazgatóját 24 órán át tartották fogva a munkások.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó