Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

"A pantomim Charlie Chaplinjének" is nevezett, világjáró mûvész halálának körülményei egyelõre nem ismeretesek. Egyik lánya, Camille annyit mondott a sajtónak, hogy rövidesen közlik, mikor lesz a temetés a párizsi Pere-Lachaise temetõben.

Marcel Mangel néven született 1923. március 22-én Strasbourgban, francia zsidó családban. Apja 1944-ben Auschwitzban pusztult el, õ maga holokauszttúlélõként a háború alatt a francia hadseregben, majd az ellenállásban harcolt, zsidó gyermekek védelmével foglalkozott.

A háború után színi tanulmányokat folytatott, és nagy hatással voltak rá a némafilm nagyjai, mint Chaplin, Buster Keaton, Stan és Pan, a Marx-fivérek. Fõként az õ hatásukra kezdett el maga is egy "néma" mûfajjal, a pantomímmel foglalkozni, megújítva egy régi mûvészeti formát. 1947-ben már létrehozta elsõ önálló társulatát, s e mûfajnak azután õ vált a legjelentõsebb, világszerte ünnepelt "védjegyévé". (HVG Online)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó