Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Ezentúl a hivatalos francia kormányzati kiadványokban, weboldalakon csak az "e-mail" francia változata, a "courriel" szó használható, mely a "courrier electronique" szerkezet összevonása. * A köznyelvre a nyelvhasználat rendeleti szabályozása valószínûleg csak csekély mértékben hat, viszont illeszkedik a francia nyelvpolitikába és nyelvstratégiai hagyományokba. A rendelet mögötti ellentmondásokat jól tükrözi, hogy a kulturális miniszter terminológiával és neologizmusokkal foglalkozó állandó bizottsága szerint a francia internethasználók széles körben használják a "courrier electronique" kifejezést, míg a francia informatikai iparág szakértõi szerint az amerikai eredetû "e-mail" már régen meggyökeresedett a francia nyelvhasználatban, ezért a használatának tiltása fölösleges és irreális.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó