Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az L'Express információi szerint Nicolas Sarkozy felesége lesz az anyák és gyermekek nemzetközi nagykövete december 1-tõl.

Az AIDS elleni küzdelem világnapján az Élysée palotától két lépésre, a Marigny Hotelben tartja sajtótájékoztatóját, ahol ismerteti cselekvési tervét.

Remélem sikerül bedolgoznom magam a humanitárius munkába. A férjem sokat segít ebben.

Saját alapítvány létrehozása helyett, csatlakozott a 2002 óra mûködõ The Global Fund elnevezésû szervezethez. A Genfi székhelyû szervezet a három legveszélyesebb betegség (AIDS, tuberkulózis, malária) elleni küzdelmet tûzte zászlajára. Vezetõje Michel Kazatchkine immunológus, aki 1983 óta vesz részt az AIDS elleni harcban.

A szervezet legnagyobb európai - világszinten pedig második legnagyobb az Egyesült Államok után - támogatója Franciaország: a 2008-2010-es idõszakban 900 millió euróval támogatja a kutatásokat.

"Remélem sikerül bedolgoznom magam a humanitárius munkába. A férjem sokat segít ebben" - mondta az exmanöken februárban elsõ hivatalos útja alkalmával, Dél-Afrikában.

Carla Sarkozynek egy hétéves fiúgyermeke van korábbi házasságából Raphaël Enthoven-tõl, aki egyébként Bruni miatt vált el feleségétõl. Bruni ezelõtt Enthoven apjának élettársa volt. Ha hitelességével nem is, hírnevével az ügy komoly támogatója lehet a première dame.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó