Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Pierre Sarkozynek, a francia államfõ legidősebb fiának produceri közreműködésével kerül a boltokba novemberben Doc Gyneco legújabb rapalbuma Peace Maker címmel. Erről az egyik legnépszerűbb francia rapper a Le Parisien fõvárosi napilapban hétfőn megjelent interjúban beszélt.

A 34 éves Doc Gyneco (született Bruno Beausir) szerint egyáltalán nem tekinthetõ provokációnak az, hogy a köztársasági elnök fiával dolgozik együtt. "Eleinte tartottam attól, hogy majd azt gondolják, hogy elköteleztem magam az apja mellett. De a zenéjét meghallgatva, magam is meglepődtem és a rapkedvelők egyet fognak velem érteni... Ez a srác legalább annyira ismeri az amerikai zenét Marvin Gaye-től James Brownig, mint én. Kiváló a funk és a soul területén is" - vallja a rapper.

Nicolas Sarkozy államfőnek Marie-Dominique Culiolival kötött első házasságából két felnőtt fia van. A 22 éves Pierre a közvélemény számára kevésbé ismert, mint az apjuk nyomdokain politikai pályára lépett öccse, Jean.

Nicolas Sarkozy államfőnek Marie-Dominique Culiolival kötött első házasságából két felnőtt fia van. A 22 éves Pierre a közvélemény számára kevésbé ismert, mint az apjuk nyomdokain politikai pályára lépett öccse, Jean.

A zenészvilágban Mosey művésznevet használó Pierre már korábban is komponált hip-hop számokat, de sokáig szakmai körökben is titokban tartotta, hogy ki is valójában, mert attól tartott, hogy Sarkozy fiával nem akarnak majd a rapperek szóba állni. Nicolas Sarkozy ugyanis még belügyminiszterként többször intézett támadást a párizsi rapperek ellen, amiért azok keményen odamondogattak a rendőrségnek.

Doc Gyneco viszont a tavalyi elnökválasztási kampány alatt már Nicolas Sarkozyt támogatta, ami miatt a rapperek közül őt is többen támadták.

"Mindig is saját céget szerettem volna, akkor is, amikor még a lépcsőházunkban lógtam egész nap. Mindig is tudtam, hogy ki akarok onnan törni. Amikor sikerem lett a zenémmel, többen azt magyarázták, hogy elavult jobboldali értékeket képviselek. Hát akkor oké, jobboldali pasi vagyok és vállalom is. Eleinte ez mindenkit szórakoztatott, de amikor tényleg elköteleztem magam, már kevésbé találták viccesnek" - hangsúlyozza az énekes.

(Forrás: atv.hu)

A Pierre Sarkozy történet összefoglalója:

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó