Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Valamivel több, mint 44,5 millió szavazásra jogosult francia állampolgár választja ki 2007-ben a 12 jelölt közül azt a kettõt, akik május 6-án megmérkõzhetnek a 12 év után búcsúzó Jacques Chirac jelenlegi államfõ posztjáért.

Az utolsó közvélemény-kutatási adatok a kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniója (UMP) jelöltje, Nicolas Sarkozy és az ellenzéki Szocialista Párt (PS) részérõl Ségolene Royal továbbjutását jelzik elõre.

A közvélemény-kutatók szerint a franciák 15 százaléka az utolsó pillanatban, a választófülkében dönti csak el, kire adja szavazatát.

Politológusok szerint a magas részvételi arány a baloldali jelöltnek kedvez. A franciaországi 64 ezer szavazóhelyiség többsége este 6 órakor zár, de 106 településen este 7 óráig, a szavazóhelyiségek negyedében - Párizsban és környékén, a nagyobb vidéki városokban és 52 kisebb településen - pedig este 8 óráig adhatják le a franciák szavazataikat. Az elsõ hivatalos becslések ezután várhatóak. (MTI)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó