Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az Invader néven ismert francia utcaművész 225 bűvös kockából rakta ki a vallási vezető képét még 2008-ban.

A dalai láma Rubik-kockákból kirakott képmásával jelentkezik újra az aukciós piacon az Invader néven ismert francia utcaművész, akinek két műve 500 ezer eurót megközelítő rekordáron kelt el tavalyi árveréseken.

Invader, polgári nevén Franck Slama 2004-ben állította először a Rubik-kockát az általa rubikubizmusnak nevezett művészete középpontjába. A Mona Lisa volt az első darabja annak a sorozatnak, amely a művészettörténet legnagyszerűbb festményeit – Édouard Manet Reggeli a szabadban című képétől Gustave Courbet A világ eredete című művéig – idézi meg a bűvös kockákból.

A francia utcaművész 33 ország 65 városának utcáit hódította meg alkotásaival. Legnagyobb méretű utcai installációját tavalyelőtt állította fel a párizsi Pompidou Központ közelében. Már több önálló kiállítást szenteltek munkásságának.

A cikk francia nyelven:
https://information.tv5monde.com/info/apres-le-rubik-mona-lisa-le-rubik-dalai-lama-d-invader-chez-artcurial-411448

 

 

Forrás: MTI

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó