Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Megismerkedésük után két órával megkérte Carla Bruni kezét Nicolas Sarkozy, azzal udvarolva neki, hogy "együtt jobbak leszünk, mint Marilyn Monroe és Kennedy elnök". Az államfő nem sokat tétovázott, már az első vacsorán magába bolondította a modellt egy most megjelenő könyv szerint.

A Speedy (gyors) becenévre hallgató elnök számára a könyvet is jegyző barátja, Jacques Seguela hirdetési szakember szervezett vakrandit 2007 novemberében. A nem hivatalos életrajz szerint Sarkozy "új prédára" vágyott, miután nem sokkal elnökké történő megválasztását követően felesége kisétált életéből - olvasható a BBC honlapján.

Seguela úgy írja le a politikus és az egykori modell találkozását, mint két ragadozó csábítási játékát. A nyakkendő nélkül, mobillal a kezében megjelenő elnök, aki késett a vacsoráról, mágnesként vonzotta az énekesnőt. Sarkozy utolsóként érkezett, s rögtön megszólalt a telefonja. "A szerelem?" - kérdezte Carla Bruni. "Nem, a munka" - válaszolta a politikus.

A politikus és az egykori modell találkozása olyan volt, mint két ragadozó játéka.

Az író szerint a több híresség skalpját is begyűjtő Bruni ezek után évődött a lelkes elnökkel, és hírnevével ugratta. - "Az én hírnevem sem rosszabb a tiednél, anélkül is ismerlek, hogy találkoztunk volna. Mindent értek veled kapcsolatban" - válaszolta állítólag Sarkozy.

Később az államfő a vendégek előtt ígérte meg, hogy az első sorban fog állni az énekesnő koncertjén. "Aztán bejelentjük az eljegyzést. Meglátja, jobbak leszünk mint Marilyn és Kennedy" - mondta. Carla azonban nem kért az ajánlatból: "Eljegyzés, soha" - válaszolta, mondván hogy csak olyan férfival élt együtt, akitől gyereke is születetett. Sarkozy erre azt válaszolta: ha felnevelt öt gyereket, egy hatodik sem jelent problémát.

A beszélgetésben előkerült Bruni Mick Jaggerhez fűződő viszonya is, Sarkozy hangosan azon merengett, hogy az énekesnő hogy maradhatott együtt valakivel nyolc évig, akinek olyan "nevetséges virgácsai" vannak.

A vacsora egy pontján a politikus megkérdezte az egykori topmodellt, akit aztán az elnöki autóval vitt haza, hogy szájon csókolná-e a vendégek előtt. Seguela szerint nem töltötték együtt az estét, de Bruni megadta telefonszámát az elnöknek.

Percekkel azután, hogy hazaért, Bruni felhívta vendéglátóját, hogy elmondja Sarkozyről alkotott véleményét. "A haverod - micsoda sárm, intelligencia, figyelmesség és energia, micsoda csáberő. De egy kicsit faragatlannak találom. Megadtam neki a számomat és még nem hívott."

Hét héttel később házasok voltak. Az értékelés feladata az olvasóé.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó