Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A francia jobboldal elnökjelöltjének a "Van Önhöz egy kérdésem" címû, a TF1 közszolgálati csatornán indított vitamûsor elsõ adásában 100 meghívott kérdéseire kellett válaszolnia. Egy lille-i illetõségû hölgy azt firtatta, miért nevezett ki Sarkozy a franciaországi muzulmánok tanácsa (CFCM) élére egy algériait, holott az országban élõ iszlám vallásúak többsége marokkói. Ennek kapcsán a hölgy megemlítette, hogy õ maga is algériai, de egy marokkói CFCM-elnök lenne a demokratikus. Sarkozy erre így válaszolt: "Az én szememben ön nem algériai, hanem francia, mint ahogyan én sem vagyok magyar".

Sarkozy ugyancsak ellenkezést váltott ki kérdezõjébõl, miután kifejtette: "Senkinek sem kötelezõ Franciaországban élni. De ha valaki szereti Franciaországot, akkor tiszteli is azt és annak szabályait: nem él poligámiában, nem csonkítja meg a lányait, nem vág le birkát a lakásában, és tiszteletben tartja a köztársasági törvényeket."

A fiatal lille-i nõ rasszistának minõsítette a miniszter kijelentéseit, aki visszautasította a vádat. Emlékeztetett arra, hogy õ az a politikus, aki a legtöbbet vitatkozott Jean-Marie Le Pennel, a szélsõjobboldali Nemzeti Front vezetõjével.

A jobboldal jelöltje a múlt heti fölmérés tanúsága szerint csekély elõnnyel nyerne a szocialisták jelöltjével, Ségolene Royallal szemben, ha most rendeznék Franciaországban az elnökválasztást. (Forrás: MTI)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó