Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Helyszínelés Saint-Denis-benFrancia politikusok egyöntetűen elítélték a Párizs közeli Saint-Denis zsinagógája ellen Molotov-koktéllal elkövetett támadást, s nyugalomra szólítottak fel a gázai konfliktus miatt elszaporodott erőszakos cselekmények további elkerülésére.

A Molotov-koktél a zsinagógában nem okozott kárt, de egy szomszédos kóser étteremben,- amelynek ablakai betörtek - tűz ütött ki.

Bár a nyomozás még nem állapította meg, hogy a támadás összefüggésbe hozható-e a gázai offenzíva elleni tiltakozó megmozdulásokkal, a Franciaországi Zsidó Diákok Uniójának (UEJF) adatai szerint az izraeli katonai akció december 27-i kezdete óta ez volt a harmincadik antiszemita cselekmény Franciaországban.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó