Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A sztrájk fõként Belgium francia ajkú területein, azaz Vallóniában éreztette hatását (itt a vonatok 50-80 százalékát hétfõ délelõtt törölni kellett), míg a másik országrészben, Flandriában kisebb volt a fennakadás. Az egynaposra tervezett munkabeszüntetés néhány nemzetközi vonalat is érintett (így például Luxemburg irányába késésekkel mentek a vonatok), a Párizs-Brüsszel-London útvonalon közlekedõ Eurostar-, illetve Thalis-expresszek viszont a normális menetrend szerint jártak. Ugyanakkor a vonatközlekedés bonyodalmai miatt a szokásosnál is többen kényszerültek autóba ülni, s így indulni munkába: ezért azután a Brüsszelbe vezetõ autópályákon nagy dugók alakultak ki.

Három nappal ezelõtt a brüsszeli repülõtér tûzoltói léptek váratlanul sztrájkba, ezzel majdnem egy teljes napra megbénítva a légikikötõ forgalmát. Mindkét munkabeszüntetést a húsvéti szünet végét jelzõ hétvége környékére idõzítették, amikor a szokásosnál jóval többen kelnek útra - ezzel is növelve a közlekedõk bosszúságát.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó