Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Özönvízszerû esõzések miatt több száz családot kellett ideiglenesen kiköltöztetni otthonából Franciaország keleti részén.

Az esõk, áradások és földcsuszamlások miatt két autópályát is le kellett zárni - az egyiken még vasárnap délben is szünetelt a forgalom. A szombat este óta ömlõ esõ miatt több száz család maradt ideiglenesen fedél nélkül. Néhány falut szinte teljesen kiürítettek a hatóságok vasárnap délelõtt attól félve, hogy a közeli folyók és patakok áttörik a gátakat és elöntik a településeket.

A Párizst Lyonnal összekötõ, rendkívül forgalmas A6-os autópályát egy szakaszon le kellett zárni egy idõre, a Lyon-St.Étienne autópályát pedig még vasárnap délben sem tudták ismét átadni a forgalomnak, a rázúdult rengeteg víz és sár miatt. Az esõ még mindig zuhog ebben a térségben.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó