Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Bár a francia csapat 2009-ben mindkét bajnoki cím megszerzését tűzte ki célul, állítólag az új autó nem a legjobban sikerült.

A svájci Motorsport Aktuell arról ír, hogy a Renault 2009-es autója, az R29-es első tesztje alulmúlta az elvárásokat.

Az eső miatt amúgy sem túl eredményes múlt heti portugáliai tesztsorozat egyetlen száraz napján Fernando Alonso a leglassabb volt az új autóval. A svájci szaklap szerint a mezőny talán legotrombább formájú járgánya aerodinamikai szempontból szerepelt le. A spanyol sajtóban már a múlt héten arról írtak, hogy Alonso állítólag az R29-es kanyarokban nyújtott viselkedésére panaszkodott, nyíltan azonban nem beszélt ilyesmiről a Marcának.

"A fő, hogy nem volt műszaki probléma, a köridők nem számítanak" - mondta a kétszeres világbajnok a sportlapnak.

A Marca szerint Alonsóék csak márciusban, a szezonnyitó előtti utolsó két, jerezi és barcelonai teszten koncentrálnak majd az autó teljesítményére, amely egyébként az FIA kötelező töréstesztjén is kudarcot vallott már.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó