Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Több munka a rövidebb életért ? – Travailler plus pour vivre moins longtemps ?

Ez az, amit az AP-HP, az Insern és a Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines és a Paris-Saclay egyetemek kutatócsoportjának kutatása mutat.

  • C'est ce que semble démontrer les travaux d'une équipe de chercheurs de l'AP-HP, de l'Inserm et des universités de Versailles-Saint-Quentin-en-Yvelines et de Paris-Saclay.

A június 20-án közzétett tanulmány 140 ezer francia egészségét és munkakörülményeit vizsgálta, és kapcsolatot mutatott a munkaidő hossza és a stroke (agyvérzés) kialakulása között.

  • Publiée ce 20 juin, l'étude, qui s'est penchée sur la santé et les conditions de travail d'une cohorte de 140 000 Français, établit un lien entre le temps de travail et le risque de subir un AVC.

A francia tanulmány egyértelmű kapcsolatot teremt a tartós munka és a stroke kockázata között. Azok a személyek, akik naponta több mint tíz órát dolgoznak, 29 %-kal nagyobb valószínűséggel kaphatnak strókot, mint mások.

  • L'étude française établit clairement un lien entre travail prolongé et risques d'AVC. Les personnes qui travaillent régulièrement plus de dix heures par jour, courraient un risque 29 % plus élevé que les autres d'être frappées par un accident vasculaire cérébral.

A kutatás befejezéséhez több tanulmányra van még szükség, de a munkaórák száma és a stroke kockázata közötti kapcsolat nem világrengető meglepetés.

  • D'autres recherches doivent venir compléter cette étude, mais le lien entre le nombre d'heures travaillées et le risque d'AVC n'est pas une surprise, à l'échelle mondiale.

Source : franceinter

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó