Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A párizsi rendőrség lelőtt egy férfit, aki túszul ejtette saját anyját és lakásából járókelőkre lövöldözött.

Francia sajtójelentések szerint az 50 év körüli férfi hétfőn reggel túszul ejtette édesanyját, majd később elengedte. A környéket rendőrök özönlötték el, és kommandósok jelentek meg a társasház tetején, amelynek egy 12. emeleti lakásából a férfi lövöldözni kezdett. Az incidens a Boulevard Auguste Blanqui-nál, Párizs déli részének egyik igen forgalmas főútjánál történt.

A házzal szembeni iskola diákjai a jelenetekről felvételeket készítettek, amelyek már be is járták a francia sajtót. A férfi hátba lőtt egy fiatalembert, aki egy metróállomás felé gyalogolt, és tüzet nyitott a rendőrökre. A megsérült járókelő állapota nem életveszélyes. A pszichiátriai kezelés alatt álló tettest a rendőrök végül lelőtték.

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó