Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Figaro november 19-én Rachida Dati igazságügyminiszterrel készült interjút hozta címlapon. Csakhogy az eredeti fotó és az újságban megjelent között egy apró kis különbség volt...

Az újság említett száma interjút közöl a miniszterasszonnyal, aki a cikkben egy ellene írt tiltakozó iratra reagált. Az cikkben felhasznált fotót tavaly július 17-én, a Szenátusban készítették az újság munkatársai.

{nomultithumb}{mosimage}

Ezzel szemben az eredeti fotó így nézett ki:

{mosimage} 

Ezen a miniszter egy gyûrût visel, ami viszont az újság címlapján már nem látszik. A híres Chaumet ékszerház kolleciójából származó fehér aranyból készült, gyémántokkal kirakott kis darab 15600 euró (4 millió 212 ezer forint).

A Figaro fotószolgálatának felelõs vezetõje, Debora Altman így pontosítja az esetet: "Lapzárta volt, gyorsan kellett készítenünk az újságot. Vállaljuk a felelõsséget. Nem akartuk, hogy a gyûrû kerüljön a figyelem középpontjába, az volt a célunk, hogy az interjú témája legyen fókuszban. Rachida Datinak nincs köze a dologhoz.

{multithumb}{mosimage}

A Chaumet ékszerház "Liens" fantázianevû gyûrûje. Ára több mint 4 millió forint

(francianyelv.hu)

 

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó