Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az Air France is mélyrepülésbenA legnagyobb európai légitársaság-csoport, a francia-holland Air France-KLM pénteken 505 millió eurós veszteséget jelentett adó után az üzleti éve decemberrel zárult harmadik negyedéről, az egy évvel korábbi, 139 milliós adózott eredmény helyett.

A visszaesést a mélyülő gazdasági válsággal indokolták, és a költségek felülvizsgálatát ígérték, további megtakarítások végett. Éves előrejelzést most sem adtak, az előzőt már novemberben visszavonták, azzal, hogy valószínűtlenné vált a korábbi eredménycélok elérése.

A bevétel, szintén éves összehasonlításban, 0,1 százalékkal 5,973 milliárd euróra csökkent. Az üzemi veszteség 194 millió euró volt, valamivel kisebb a cég 200 milliós saját jóslatánál és az elemzők várta, 206 milliós hiánynál. Egy évvel korábban 311 millió eurós üzemi eredménye volt az Air France-KLM-nek.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó