Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A közösségi távolságtartás miatt a rendezvények és a különféle szolgáltatások szervezői és tulajdonosai kénytelenek kreatív módokat kitalálni arra, hogy az eseményeket biztonságossá tegyék az emberek számára.

Párizsban július 18-án rendezik meg az első vízi mozit a Szajna partján, ahol elektromos csónakokból lehet nézni a Szabadúszók című francia filmet. Ez lesz a Cinéma sur l’Eau, vagyis a mozi a vízen.

Az esemény ingyenes lesz, viszont csak 38 hely van, így a jelentkezők között sorsolni fognak. A mozizás a Paris Plages visszatérését ünnepli, ami egy évente megrendezett párizsi nyári program, amikor ideiglenes strandokat hoznak létre a városban, ahogy az alábbi képen is látható:

 

Le 18 juillet prochain, quelques chanceux vont pouvoir se faire une séance de cinéma « flottant » au milieu du bassin de la Villette.

Le samedi 18 juillet prochain, c'est depuis le milieu du bassin de la Villette que quelques privilégiés, confortablement installés dans de petits bateaux électriques, pourront voir leur film sur grand écran.

Pour fêter le lancement de l'édition de Paris-Plages 2020 (qui se tiendra jusqu'à la fin août sur les berges de Seine et sur le bassin de la Villette), la chaîne de cinéma MK2, en partenariat avec Häagen-Dazs, organisera en effet une séance de cinéma flottant, inédite et gratuite. 38 bateaux électriques, de 2 à 6 places, feront office de « premiers rang ». Quelque 150 places sur des transats installés sur la terre ferme compléteront le ciné en plein air.

Il faudra cependant avoir beaucoup de chance pour assister à cette séance de circonstance depuis le milieu du bassin. Seules 20 places de « capitaines » de bateaux seront mises à la disposition des cinéphiles. Pour les obtenir, les candidats doivent s'inscrire sur le site eteparticuliers.paris. à partir de ce mardi.


Forrás: index - Egyed Anna; leparisien

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó