Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Zinedine Zidane páratlan futballkarrierje mindenki számára példaértékű, hazájának vezetői ezért úgy döntöttek, hogy komoly kitüntetéssel tisztelegnek a válogatott labdarúgó pályafutása előtt.

A 36 éves sztár az ország legmagasabb kitüntetését, a francia Becsületrendet kapja meg, annak is a negyedik fokozatát, amit Franciaországban mindössze tízezer ember érdemelhet ki.

Az 1998-ban világbajnoki címet szerzett válogatott tagjai évekkel ezelőtt megkapták a kitüntetés alacsonyabb fokozatát, Zidane azonban most még a képzeletbeli lovagi címnél is nagyobb elismerésben részesült. A labdarúgás befejezése óta elsősorban jótékonysági események szervezésével foglalkozó sztár valóban kivételes munkát végez, és méltó nagykövete hazájának az egész világon.

A francia játékos pályafutása során Olaszországban és Spanyolországban is két bajnoki címet nyert, ezen kívül BL-győzelem és Európai Szuperkupa-győzelem szerepel a neve mellett. A világbajnoki aranyérem mellé egy Eb-cím is bekerülhetett a szekrényébe.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó