Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az Európai Unió hivatalos nyelveként szeretné elfogadtatni a siketek jelnyelvét Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselőjelöltje. A siket politikus ezt keddi kecskeméti, jeltolmács segítségével tartott sajtótájékoztatóján közölte.

Kósa Ádám tájékoztatása szerint a jelnyelv lehetne az Európai Parlament 28. hivatalos nyelve. Közölte: a Fidesz az első magyar párt, amely - reményei szerint - bejutó helyen indít fogyatékos jelöltet európai parlamenti választáson.

A politikus szerint a gazdasági válság súlyosan érinti a fogyatékosokat, mert először őket küldik el a munkahelyekről. Hozzátette, hogy a jogszabályok módosításával az élet minél több területén kell megteremteni a fogyatékosok esélyegyenlőségét.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó