Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Marine Le Pen jobboldali politikusnő, akinek a pártja az EU választással kapcsolatban jelenleg vezeti a francia közvélemény-kutatásokat arról beszélt, hogy milyen következményei vannak annak a fajta buta együttérzésnek, amelyet a szegény – többnyire muzulmán- országokból érkező menekültek irányába mutatnak.

{youtube}

{/youtube}

Előzmények

Cécile Kyenge, afrikai származású olasz integrációs miniszter azt mondta, hogy Ignazio Marino római főpolgármester felajánlotta a lampedusai katasztrófa 155 túlélőjének befogadását. Az olasz fővárosban szállást és segítséget kaphatnának életük újrakezdéséhez.

Kyenge munkacsoport felállítását kezdeményezi a hatályos olasz bevándorlási törvény felülvizsgálásához. A 2002-ben életbe lépett jogszabályt Umberto Bossi, az Északi Liga volt elnöke, akkor az alkotmányos reformokért felelős miniszter és Gianfranco Fini, a Nemzeti Szövetség volt elnöke, egykori miniszterelnök-helyettes dolgozta ki. A törvény bűncselekménynek minősíti az illegális bevándorlást.

Angelino Alfano belügyminiszter az olasz törvények módosításánál is fontosabbnak tartja, hogy az Európai Unió működjön közre az illegális bevándorlás problémájának megoldásában.

LePen beszéde az Európai Parlamentben

A lampedusai tragédiát követően az európai kormányok arra készülnek, hogy megkönnyítsék a menekültek belépését Európába. Az érzelmek hatására folytatott diplomácia veszélyes és legkisebb mértékben sem használható a helyzet kezelésére. Pontosan az ellenkezőjét kellene tennünk. Abban a pillanatban, amikor elhitetjük ezekkel az emberekkel, hogy az életüket kockáztathatják és ha sikerül európai földre tenniük a lábukat, akkor megmenekülnek és Európában maradhatnak, ellátást kapnak, a gyerekeik „ingyen” járhatnak iskolába, „ingyen” gyógyszert kaphatnak – természetesen nem ingyen, mert a mi közösségünk fizeti mindezt -, szociális ellátást, lakhatást kapnak, olyat, amilyet még a saját polgárainknak sem áll módunkban nyújtani, akkor meg fogják kísérelni ezt a merész vállalkozást. Önök morális értelemben felelősök lesznek azokért a halálesetekért, amelyek emiatt történnek. Nyilvánvaló, hogy az egyetlen lehetőség, hogy megfékezzük ezeket a haláleseteket, ha határozott jelzést küldünk, ha elmagyarázzuk, hogy nem éri meg megkísérelni ezt az őrült vállalkozást, mert határozottak leszünk és haza fogjuk küldeni az illegális bevándorlókat. Ez az egyetlen életképes emberséges megoldás mind nekik, mind pedig saját magunk számára.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó