Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Bordeaux-t és Valenciát választották az intelligens turizmus 2022-es európai fővárosainak. A címért 16 ország 30 városa szállt versenybe.

Bordeaux

A franciaországi Bordeaux és a spanyolországi Valencia viselheti az Intelligens Turizmus Európai Fővárosa címet 2022-ben. Az Európai Unió kétévente adományozott díját harmadszor osztották ki - tudatta az Európai Bizottság illetékes irodája csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az idei pályázaton 16 uniós tagállam 30 városa versengett, a szakmai zsűri végül a 7 leginkább kiemelkedő pályázat közül választotta ki a két győztest. Bordeaux és Valencia a címet 2020-óta viselő svédországi Göteborgtól és a spanyolországi Malagától veszi át.

Bordeaux pályázata azzal emelkedett ki, hogy a kezdeményezők az egész várost be kívánják vonni az intelligens turisztikai kezdeményezéseik megvalósításába. A város modernizációját célzó innovatív turisztikai stratégiáik kidolgozását pedig a helyi közösségek, valamint az oda látogatók részvételével tervezik. Valencia kezdeményezése a fenntarthatóságot, a hozzáférhetőséget állítja az innovációt és a kulturális helyszínek megismerését segítő intelligens turisztikai stratégiájának és kapcsolódó eseményeinek középpontjába. Mindkét város kezdeményezése példa lehet más városok számára az együttműködésre az érdekelt felek és ágazatok között - tették hozzá.

Valencia

A European Capital of Smart Tourism nevet viselő turisztikai kezdeményezés célja, hogy támogassa a fenntartható és innovatív turisztikai fejlesztéseket, és minél szélesebb körben ismertesse meg az intelligens turizmus nyújtotta előnyöket. A cím elnyeréséhez erős európai dimenziójú, egyedi turisztikai programot kell létrehoznia a pályázó városoknak. A díjazott városok innovatív programjaik továbbfejlesztéséhez, valamint az egész unióra kiterjedő megismertetéséhez kapnak támogatást.


Forrás: MTI

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó