Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Nadia Fettah Alaoui marokkói, és Varga Mihály magyar pénzügyminiszter

Magyarország és Marokkó kereskedelme negyedével erősödött az elmúlt évben, a térség növekvő gazdasága komoly lehetőséget kínál a magyar cégeknek - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután marokkói kollégájával, Nadia Fettah Alaoui gazdasági és pénzügyminiszterrel tárgyalt.

A magyar tárcavezető emlékeztetett: 

Marokkó hazánk 3. legfontosabb kereskedelmi partnere Afrikában

Egyiptom és a Dél-afrikai Köztársaság után.

A Magyarország és Marokkó közötti kereskedelem volumene tavaly elérte a 260 millió dollárt, ez 24 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest - ismertette Varga Mihály, hozzátéve, hogy Marokkó Magyarország 54. kereskedelmi partnere, exportunkban a 48., importunkban az 56. helyet foglalja el.

Mint fogalmazott: a régióban komoly lehetőség mutatkozik az innovatív megoldásokkal, technológiákkal és termékekkel megjelenő magyar cégek számára. Jelentős a magyar kivitel a villamos gépek és berendezések, valamint a járművek területén - ismertette.

Hozzátette: további lehetőségeket látnak a kapcsolatok fejlesztésében a vízgazdálkodás, a mezőgazdasági és élelmiszertechnológiák, az energetika és az ingatlanfejlesztés terén. Az együttműködési területek tovább bővülnek a két ország adó- és vámhatóságai között tavaly létrejött partnerségnek, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Marokkói Vállalkozások Szövetsége között hamarosan létrejövő új Marokkói-Magyar Üzleti Tanácsnak köszönhetően.

Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank közgyűlésére utazott Marokkóba - áll a közleményben.

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó