Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Franciaország „komoly és hiteles alap”-ként támogatja a marokkói autonómiatervet.

Franciaország megerősítette, hogy támogatja a marokkói autonómiatervet, amely a közlemény szerint „komoly és hiteles tárgyalási alapot” jelent a szaharai vita megoldására.

Franciaország álláspontja a Szaharával kapcsolatban „– az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozataival összhangban – állandó, az igazságos, tartós és kölcsönösen elfogadható politikai megoldás mellett". Ebből a szempontból a marokkói autonómiaterv komoly és hiteles tárgyalási alapot jelent" - mondta a Quai d'Orsay szóvivője.

Ez a nyilatkozat azt követően született, hogy Spanyolország hivatalos álláspontot fogadott el, amelyben elismeri, hogy a marokkói autonómiakezdeményezés a legkomolyabb, legreálisabb és leghitelesebb alap a szaharai vita megoldására.

Ez a Marokkó és Spanyolország közötti kapcsolatokban a közelmúltban bekövetkezett pozitív fejleményeket is követi. „Franciaország elkötelezett az európai partnerei és a Földközi-tenger déli partján fekvő szomszédai közötti jó kapcsolatok mellett.”

„A közös kihívásokat párbeszéd útján lehet leküzdeni” - hangsúlyozta a francia diplomáciai szóvivő. A francia pozíció most a spanyol mögött van.

 

Nyugat-Szahara - Kivonat a francia külügy sajtótájékoztatójából (2022. március 21.)

Spanyolország a múlt héten jelentette be, hogy megváltoztatta álláspontját a Marokkó és a szaharai Polisario Front közötti vitában. Madrid, Párizshoz hasonlóan, most már támogatja Marokkó elképzelését a nyugat-szaharai terület autonómiájáról. 

Franciaország elkötelezett az európai partnerei és a Földközi-tenger déli partján fekvő szomszédai közötti jó kapcsolatok mellett. A közös kihívásokat a párbeszéd révén lehet leküzdeni.

Franciaország álláspontja a Nyugat-Szaharával kapcsolatban állandó, az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának határozataival összhangban lévő igazságos, tartós és kölcsönösen elfogadható politikai megoldás mellett áll. Ebből a szempontból a marokkói autonómiaterv komoly és hiteles tárgyalási alapot jelent.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó