Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Tripoliban, az ország keleti részén fekvő Tobrukban 2022. július 1-én tüntetők megrohamozták a líbiai parlament épületét, tiltakozva a romló életkörülmények és a politikai patthelyzet ellen.

Tobrukban már rend van, Tripoliban még állnak a barikádok.

Több televízióállomás azt állította, hogy a tüntetők behatoltak az épületbe és feldúlták azt. A médiafelvételek azt mutatták, hogy sűrű fekete füstoszlopok gomolyognak az épület körül, miután a dühös fiatal tüntetők gumiabroncsokat égettek.

A Batriss ifjúsági mozgalom elnöke, Omar Ali Tarbane elítélte egyes utak lezárását, a rombolást és a közintézményekben történt birtokháborítást.

Omar Ali Attarbane emlékeztetett arra, hogy a polgárháborúhoz való visszatérés elkerülése érdekében fontos ragaszkodni az "ifjúság pénteki kiáltásának" célkitűzéseihez, nevezetesen következőkhöz:

1- Az elnök- és parlamenti választások megszervezése;
2 - Rendkívüli állapot kihirdetése;
3- Áramellátási problémák megszüntetése
4- Az olaj- és kenyértámogatások felfüggesztéséről szóló határozatot visszavonása
5 - Minden külföldi katonai erő eltávolítása az országból.

A líbiai háború kitörése erősen befolyásolhatja a nemzetközi piacon az olaj- és gázárakat, amelyeket az ukrajnai háború egyébként is felfelé hajt. 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó