Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Felfüggesztette pénteken vezető tervezői tisztségéből John Gallianót a párizsi Dior-ház azt követően, hogy a brit divattervezőt őrizetbe vette a francia rendőrség antiszemita inzultus gyanújával.

John Galliano, a brit botrányhősA Dior-ház közleménye szerint a rendőrségi vizsgálat idejére függesztette fel Gallianót. Francia ügyészek szerint egy házaspár azzal vádolta meg a divattervezőt, hogy antiszemita megjegyzéseket tett rájuk csütörtök este egy párizsi étteremben.

A nyomozást végző egyik rendőrtiszt szerint Galliano pofozkodásba is keveredett a házaspárral. A brit sztár divattervezőt, akinek véralkoholszintje magas volt, őrizetbe vették, kihallgatták, majd elengedték.

"A Dior-ház a legnagyobb határozottsággal megerősíti zéró tolerancia politikáját bármilyen antiszemita vagy rasszista megjegyzéseket illetően" - hangsúlyozza a párizsi divatház közleménye.

Galliano felfüggesztése a lehető legrosszabbkor történt a világ egyik legnevesebb divatházának életében, hiszen jövő héten rendezik meg a párizsi divathetet, s a háznak március 4-én lenne az őszi-tavaszi kollekciót felvonultató divatbemutatója. A ház szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni, hogy Gallino felfüggesztése nyomán megtartják-e egyáltalán a bemutatót.

Az 50 éves John Galliano 1996 óta tölti be a vezető tervezői tisztet a Dior-háznál, amely öt világrészre kiterjedő hálózatával ma a Louis Vuitton Moet Henessy (LVMH) divatcsoport része.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó