Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sarah Palin-t telefonon hívta fel egy kanadai komédiás, és a francia köztársasági elnöknek adta ki magát, a politikusnõ pedig elhitte.

Marc Antoine Audette mint az ál-Nicolas Sarkozy az egyik montreali rádió, a CKOI Montreal élõ mûsorában hat percig csevegett Sarah Palin-nel, de nem mondta meg neki az igazat egészen a csevegés végig. Sok minden szóba került: Sarkozy feleségétõl, Carla Bruni-tól a vadászatig.

Marc Antoine Audette utólag azt nyilatkozta a BBC-nek a csínytevésrõl, hogy arra volt kíváncsi, vajon milyen is Palin, aki többször hangoztatta, hogy tisztességtelenül bánik vele az élvonalbeli média.

A csevegés egy pontján Audette, az ál-Sarkozy azt mondta Sarah Palin-nak, hogy jó lenne, ha egy nap elnök válna belõle. Palin nevetve azt válaszolta, hogy talán nyolc év múlva. Audette, illetve "Sarkozy" ezután azt mondta, hogy szeretene részt venni Sarah Palinnel egy helikopteres vadászaton. "Imádom megölni az állatokat, mmm, mmm, elvenni egy életet annyira mulatságos." - közölte a komádiás majd hozzátette: "Nagyon mennék, feltéve hogy nem visszük Cheney alelnököt." (2006-ban Dick Cheney, a jelenlegi alelnök egy fürjvadászaton véletlenül meglõtte egyik vadásztársát, aki megsérült.) "Én óvatosan lövök majd." - válaszolt Sarah Palin anélkül, hogy reagált volna a Cheney-re tett csípõs megjegyzésre.

Marc Antoine Audette utólag azt nyilatkozta a BBC-nek a csínytevésrõl, hogy arra volt kíváncsi, vajon milyen is Palin, aki többször hangoztatta, hogy tisztességtelenül bánik vele az élvonalbeli média. Audette, aki társával Sebastien Trudel-lel közösen készíti a beugratós mûsorát, végül felfedte magát. A duó korábban már lépre csalta telefonálós rádiómûsorukban Nicolas Sarkozy-t, és az elõzõ francia államfõt, Jacques Chirac-ot valamint a popsztár Britney Spears-t is.

Az angol nyelvû felvételt meghallgathatod itt: 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó