Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Nicolas Sarkozy francia elnök felesége, Carla Bruni is élesen bírálta XVI. Benedek pápa afrikai útján tett kijelentését arról, hogy az óvszerhasználat csak súlyosbítja az AIDS terjedését.

Az olasz származású egykori fotómodell hithű katolikusnak vallja magát és kifejezetten károsnak nevezte XVI. Benedek pápa afrikai útján tett nyilatkozatát. A pápa azt mondta: óvszer osztogatásával nem lehet megállítani az AIDS terjedését, sőt ez csak súlyosbítja a problémát.

Bruni a Femme Actuelle című francia lapnak azt mondta: "Úgy vélem, az egyháznak felül kellene bírálnia álláspontját ebben a kérdésben. Az AIDS ellen ugyanis jelenleg egyedül az óvszer jelent védelmet, amelynek használatát az egyház tiltja."

A pápa kijelentését Franciaországban nemcsak Bruni bírálta, hanem más katolikusok is. Egy felmérésben a megkérdezettek 43 százaléka gondolta úgy, hogy a pápának meg kellene változtatnia álláspontját ebben a kérdésben.

André Roux alkotmányjogász szerint eddig nem volt példa arra, hogy egy francia premiere dame kritizálja a pápát.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó