Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Támogatásáról biztosította 70 francia értelmiségi a pápát, és tisztességtelenséggel vádolta meg a médiát a katolikus egyházon belüli pedofil botrányok tálalása miatt.

A levelet a Vatikán lapja, az Osservatore Romano tette közzé pénteken. A XVI. Benedeknek küldött levélben az aláírók kifejezik megdöbbenésüket a gyerekmolesztálási ügyek kapcsán, szolidaritásukat is az áldozatokkal, és "mély tiszteletüket a pápa szándéka előtt, hogy fény derítsen ezekre az ügyekre." A levél aláírói ugyanakkor elmarasztalják a médiát. "Szomorúan tapasztaljuk keresztényként és polgárként, hogy számos média elfogultan, önelégülten, és a tudatosság nyoma nélkül számol be ezekről az ügyekről"- áll a levélben.

Az aláírók felszólítják a médiát, hogy a "felelősség erkölcsét" helyezze mindenek fölébe, mert szerintük a sajtó nagy része jelenleg "a keresztény emberek tapasztalataival ellenkező módon mutatja be az egyházat".

A levelet, amit a Vatikán lapja, az Osservatore Romano közölt kivonatosan, több művész, író, filozófus szignálta, sőt egy lutheránus lelkész is aláírta azt. A lap a levél mellett több, pápát támogató üzenetet is közölt.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó