Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Wilson Bueno Largo, ismertebb nevén Isaza és partnere felszabadították egyik fogvatartott túszukat, a 63 éves Oscar Tulio Lizcano-t, a korábbi kolumbiai honatyát, majd mindketten feladták magukat. A jó útra tért túsztartó lázadó tettéért a kolumbiai kormánytól 400 ezer dolláros jutalmat kapott.

Az eseményeket a média segítségével a széles nyilvánosság elé tárták, hogy példát állítsanak a többi túsztartó lázadó elé: milyen előnyeik származhatnak abból, ha túszaikkal együtt megszöknek a dzsungelben rejtőző gerilla csoportoktól. Az új jutalmazási rendszert Sarkozy francia elnök, valamint Ingrid Betancourt közreműködésével hozták létre, aki szabadulása előtt maga is hat évet töltött a gerillák fogságában. A volt túsztartó úgy döntött, Franciaországban kezd új életet.

(Forrás: atv.hu

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó