Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A franciák 67 százaléka szerint Raymond Domenechnek, a világbajnokságra készülő labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának nem kell kitennie a csapatból a szexbotrányba keveredett játékosokat.

Ribéry ezúttal tilosba hajtottA France Soir által közzétett, az IPSOS által elvégzett felmérés alapján a megkérdezettek több mint kétharmada szavazott Franck Ribery, Sydney Govou és Karim Benzema megbüntetésének ilyen módja ellen. Huszonöt százaléknyian ugyanakkor helyesnek tartanák, ha a nemzeti együttes mezében egy ideig nem futballozhatnának az érintettek, míg nyolc százaléknak nem volt véleménye az ügyről.    

A három futballista elmarasztalása annak nyomán került napirendre, hogy kiskorú prostituálttal - a marokkói származású Zahia Deharral - kerültek intim kapcsolatba.

A futball iránt érdeklődők körében még kevesebben szeretnék Ribéryék kizárást, 78 százaléknyian vannak ez ellen, miközben négy százalék tartózkodó mellett a szurkolók 18 százaléka lépne fel szigorúan. Csak a nők válaszait figyelembe véve 28 százalék foglalt állást a kizárás mellett, és az átlagnál kritikusabbak a fiatalok is, a 15-19 éves korosztály 29 százaléka szerint ugyanis nincs helye a válogatottban a vétkezőknek.

A lap értékelése szerint a franciák összességében megengedők, a szurkolók pedig nagyon is tisztában vannak azzal, hogy milyen hatása lenne a válogatott szereplésére Ribéry kiválásának.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó