Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Elhagyta a börtönt Clotilde Reiss francia tanárnő, akit július 1. óta tartottak fogva Iránban az elnökválasztást követő tüntetéseken való részvétel vádjával - jelentette be vasárnap este a francia elnöki hivatal.

A 24 éves egyetemi lektor jó egészségi állapotnak örvend. Iránból ugyanakkor nem utazhat el, a teheráni francia nagykövetségen várja meg az ügyében hozandó ítéletet. Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon beszélt a tanárnővel, mihelyt elhagyta a börtönt - közölte az elnöki hivatal. A francia államfő megköszönte az európai uniós és más baráti országok, így Szíria szolidaritását az ügyben, és további támogatásukat kérte, "amíg két honfitársunk nem kapja vissza teljes szabadságát" - áll még a közleményben.

"A francia hatóságok most azt kérik, hogy minél előbb fejezzék be a Clotilde Reiss és a Nazak Afsar (a teheráni francia nagykövetség munkatársa) elleni igazságügyi eljárást, amelyet semmi sem indokol" - áll az elnöki hivatal közleményében.

Kapcsolódó videó:

TV5 híradó:

 

 

 

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó