Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A francia GDP a harmadik negyedévben legalább olyan ütemben emelkedik majd mint a másodikban - jelentette ki Christine Lagarde gazdasági miniszter hongkongi látogatásán.

Christine Lagarde

 A francia gazdaság a második negyedévben hagyta maga mögött a recessziós szakaszt, 0,3 százalékos GDP növekedéssel lepve meg az elemzőket. "A (harmadik negyedévi) GDP legalább olyan jó lesz, ha nem jobb, mint a második negyedévi volt" - mondta a francia gazdasági miniszter a három napos hongkongi látogatását lezáró sajtókonferencián. A harmadik negyedévi GDP adatokat november 13-án teszi közzé Franciaország.

Christine Lagarde rámutatott, hogy a nyugati országok kormányainak meggyőződése szerint Kína mesterségesen tartja alacsony árfolyamon devizáját, a jüant, és ezzel kereskedelmi előnyhöz juttatja termelőit.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó