Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Chrysler cáfolta azokat a felröppent találgatásokat, hogy a hármas számú amerikai autógyártó - amely egykor a német Daimler céghez tartozott - vevőt keres egyes márkáira, illetve vállalatrészeire.

Lapértesülések szerint az egyik vevő a francia Renault-Nissan lenne, a másik egy jelentős gyártói kapacitásokkal rendelkező nagy nemzetközi beszállító, a kanadai Magna International. Egyes híresztelések szerint a Jeep márkát, vagy egy komplett illinoisi gyártóüzemet bocsátaná áruba a Chrysler, illetve fő részvényese, a Cerberus Capital pénzalap.

A Chrysler második számú vezetője szerint soha nem beszéltek a Renault illetékeseivel.

A Chrysler az amerikai kormányzat 4 milliárd dolláros pénzügyi mentőövével tartja jelenleg felszínen magát. Teljes vagy részbeni átadása egy vevőnek a részvényesek mellett az amerikai hatóságok jóváhagyásától is függ.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó