Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

{mosimage}A dzsúdó-bajnok Vlagyimir Putyin hamarosan már nemcsak a tárgyalóasztalok mellett, hanem a szõnyegen is találkozik a francia államfõvel. Nicolas Sarkozyt ugyanis az utóbbi idõben annyira elkezdték érdekelni a harci mûvészetek, hogy feketeöves orosz kollegáját kérte meg: tanítsa meg neki az alapvetõ fogásokat. Minderrõl maga Putyin számolt be a Le Figaro szombati számában megjelent interjúban.

Arra az újságírói kérdésre, hogy valójában milyen viszonyban is van Sarkozyvel, az orosz kormányfõ elmondta: "fokozatosan kerültünk nagyon baráti viszonyba... egyre jobban megnyílunk egymás elõtt".

"Elárulok egy titkot is. Mivel (a francia elnököt) érdeklik a harci mûvészetek, eldöntöttük, hogy tartunk egy közös edzést" - tette hozzá az orosz kormányfõ.

Az 55 éves Vlagyimir Putyinról köztudott, hogy a dzsúdó mindig is a szenvedélye volt. Az orosz kormányfõrõl - aki többször is hangoztatta: a sport nemcsak fegyelemre, hanem az ellenfél tiszteletére is megtanít - számos, az interneten is látható felvétel készült dzsúdózás közben.

Ami viszont Sarkozy sportszenvedélyét illeti: a francia államfõt eddig csak futás közben sikerült lencsevégre kapni. A francia elnöki hivatal egyelõre nem kívánta Putyin bejelentését kommentálni.

(Forrás: 123.hu)
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó