Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A 2009-es gázai háború óta jelentősen nőtt a világban a zsidók ellen elkövetett antiszemita bűncselekmények száma - ismerteti a Haaretz a Tel Aviv-i Egyetem felmérését. Különösen az európai országokban emelkedett az antiszemita incidensek aránya.

A kutatás szerint a leginkább Franciaországban és Nagy-Britanniában nőtt az antiszemita indíttatású erőszakos cselekedetek száma - írja az izraeli liberális napilap. Nagy-Britanniában 2009-ben 374 esetet regisztráltak - háromszor annyit, mint egy évvel korábban, míg Franciaországban egy év alatt négyszeresére, mintegy 200-ra nőtt a zsidók ellen vélhetőleg faji alapon elkövetett bűncselekmények száma.

Szakértők szerint a francia és a brit esetek növekedése elsősorban annak tudható be, hogy a két ország területén jelentős zsidó és muszlim közösségek élnek.

A jelentés megállapítja, hogy az antiszemitizmus és az Izrael-ellenesség szorosan összefügg a vizsgált országokban.

A kutatás készítői kiemelik, hogy a kelet-európai térségből származó adatok megbízhatatlanok, mert az itt élő zsidók nem bíznak a hatóságokban és ezért vélhetőleg nem minden incidenst jelentenek - írja a globusz.net.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó