Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

{mosimage}Tizenhat hónappal Münchenbe szerzõdését követõen megtartotta elsõ német nyelvû sajtótájékoztatóját Franck Ribéry, a Bayern labdarúgócsapatának francia középpályása.

A keddi összejövetelen több kérdésre a megjelent zsurnaliszták többségének nyelvén próbált meg válaszolni, idõnként azonban kénytelen volt áttérni a franciára.

"Jobb, mint korábban, de még nem tökéletes" - minõsítette jelenlegi szintjét a 25 éves futballista.

"Jobb, mint korábban, de még nem tökéletes" - minõsítette jelenlegi szintjét a 25 éves futballista.

Az Eintracht Frankfurt elleni, szerdai bajnoki mérkõzéssel kapcsolatban például azt mondta Goethe nyelvén, hogy "a három pont fontos a csapatnak", majd magyarázatként hozzátette, "a Bréma a Leverkusennel, a Hamburg pedig a Stuttgarttal játszik", vagyis a Bayernnek esélye van arra, hogy elõrelépjen.

Az elmúlt idény legjobbjának választott Ribéry szerint csapata ugyan rosszul rajtolt, de így is ötödik, a hétvégén pedig akár az élre is kerülhet.

Azt már franciául mondta el, hogy az Európa-bajnokságon elszenvedett bokasérülésébõl felépült, jelenleg 85 százalékos formában érzi magát, csupán gyorsulnia kell egy kicsit. (Forrás: MTI)

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó