Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sikerült elszöknie a júliusban, Szomáliában lázadók által foglyul ejtett két francia ügynök egyikének – közlik szomáliai rendőri források.

Mielőtt az elnöki palotába menekült, megölte három fogva tartóját.

Az ügynök három fogva tartóját megölte. A franciákat az al Sabaab iszlámista csoport fegyveresei ejtették fogságba és azzal fenyegetőztek, hogy iszlám bíróság elé állítják őket. A híradások szerint kormánytanácsadóként az országban tartózkodó két foglyul ejtett francia ügynök egyike megszökött a fogságból. Mielőtt az elnöki palotába menekült, megölte három fogva tartóját.

Egy magas rangú rendőrtiszt megerősítette: a francia jelenleg Mogadishuban, az elnöki palotában van. A két franciát, aki biztonsági kérdésekben segítette tanácsadóként a szomáliai kormányt, (az AFP szerint a hírszerzés tagjainak kiképzésében segítettek) a francia nemzeti ünnepen, júlus 14-én rabolták el jól őrzött fővárosi szállodájukból.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó