Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Franciaország egyike azon országoknak, melyek a legtöbb külföldi diákot fogadják. Körülbelül 250 ezer külföldi diák tanul francia intézményekben, ez a szám a diákok több, mint 13 százalékát teszi ki.

A nemzeti költségvetés több, mint 20%-át fordítja az oktatásra és államilag finanszírozott magas szintû képzésekkel rendelkezik (a diákok csak egy minimális összegû beiratkozási díjat fizetnek az államilag finanszírozott képzéseknél), illetve ugyanazokat az elõnyöket biztosítja a külföldi diákoknak, mint a franciáknak.

Franciaország változatos és versenyképes felsõfokú oktatással és tudományos kutatással rendelkezik: régi hagyományok az oktatásban, kiválósági képzések és diplomák, gazdag és fejlett egyetemi (87), grande école (több mint 200), speciális intézeti, illetve számos - világszerte ismert nagy szervezetekhez (CEA, CNRS, INRA, INRIA, INSERM, CNES, CEMAGREF, stb.) kapcsolódó - kutatólaboratóriumi hálózat.

Bármi legyen az elképzelésünk, magas szintû képzéseket találunk számos városban, melyek egyetemi, tudományos és technológiai, illetve életminõségi kiválóságukról híresek. (Lapozz tovább, a cikk folytatódik!){mospagebreak}

Beiratkozás egy francia intézménybe 

- Ha az elsõ ciklusra szeretnénk beiratkozni (a Licence 1. vagy 2. éve, orvosi, fogászati vagy gyógyszerészeti tanulmányok elsõ éve, elõkészítõ osztályok, stb.), az eljárás függ a középfokú végzettségünktõl és az országunktól. Lássuk a különbözõ eseteket.

- Ha a 2. vagy 3. ciklusra szeretnénk beiratkozni, fel kell vennünk az általunk kiválasztott intézménnyel a kapcsolatot és követni a tanulmányi tervünknek megfelelõ eljárást. A feltételek, a dátumok és az elõírások intézményrõl intézményre változnak. Lássuk az intézmények honlapjainak listáját. {mospagebreak}

CampusFrance Iroda a Budapesti Francia Intézetben

A Budapesti Francia Intézetben található CampusFrance Iroda rendelkezésünkre áll, hogy információt nyújtson, terveink szerinti irányítást biztosítson, illetve hozzáférést egy gazdag dokumentációhoz.

 

- Ne késlekedjünk idõpontot kérni :

 • Tel: 061 489 42 36 / Fax: 061 489 42 45
 • mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Fogadási napok és órák:

Nap nyitvatartás
Hétfõ 14.30 és 18.00 között
Kedd 14.30 és 18.00 között
Szerda 14.30 és 18.00 között
Péntek 9.00 és 13.00 között

- Számos ösztöndíj-program teszi lehetõvé tanulmányaink és franciaországi tudományos tartózkodásunk finanszírozását, illetve részfinanszírozását.

- A Francia Intézet Nyelviskolája francia kurzusokat ajánl (bevezetés, elmélyítés, tökéletesítés) a franciaországi elõkészületek minél jobb megszervezéséhez.{mospagebreak}

Részletes információk az interneten

Részletes információért és irányított segítségért az alábbi honlapokat böngésszük :

 

- CampusFrance: összetett honlap franciául, angolul és spanyolul, mely tanácsokat és részletes információkat nyújt:

 • a francia felsõfokú oktatásról,
 • a tanulmányok finanszírozásáról,
 • a franciaországi tartózkodásról: szállás, utazás, munka, egészség, illetve elérhetõséget ad egy összetett dokumentációhoz (szakirány vagy intézmény szerinti leírások, stb.)

- Onisep: összetett honlap franciául, angolul és spanyolul:

 • a képzésekrõl és a foglalkozásokról,
 • a középiskolásoknak, a gimnazistáknak, a diákoknak és a szülõknek szól,
 • kulcsszó, tanulmányi szint és szakirány szerinti keresés.

- Etudier-en-France: praktikus honlap franciául és angolul:

 • tanácsok a franciaországi tartózkodás és a kinti tanulmányok elõkészületeivel kapcsolatban,
 • információk az adminisztrációs lépésekrõl,
 • és praktikus ötletek a franciaországi tartózkodás sikeressége érdekében.
A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó