Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Alain Robert akcióbanÚjra mászott Alain Robert, a francia "Pókember": ezúttal Hongkongban kapaszkodott fel egy felhőkarcolóra, szokása szerint biztosítókötél nélkül.

A 46 éves férfinak mindössze 40 percre volt szüksége a 270 méter magas, 62 emeletes Cheung Kong felhőkarcoló, a város egyik legmagasabb épületének megmászásához, akciójával a klímaváltozásra akarta felhívni a figyelmet - számolt be a hongkongi média. Hogy miként kapcsolódik össze a házmászás a felmelegedéssel, azt feltehetően még a Pókember sem tudja, tény viszont, hogy sűrű köd volt, ami nehezítette dolgát.

A földre visszatérve már várta a rendőrség, őrizetbe is vették, de mivel a tulajdonos nem tett feljelentést, pár óra múltán szabadon engedték. A felhőkarcoló egy hongkongi milliárdos tulajdonában van, a "Pókember" négy évvel ezelőtt már megmászta egyszer.

Alain Robert biztosítókötél nélkül hódította meg korábban az Eiffel-tornyot, az New York-i Empire State Buildinget és a Kuala Lumpur-i Petronas-tornyot is. 15 éves mászókarrierje során több mint 90 magas épületet hódított meg, akciói után gyakran vették őrizetbe.

Alain Robert-összefoglaló:

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó