Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

10 egészestés- és 16 rövidfilmmel tér vissza január 14. és február 14. között a MyFrenchFilmFestival 2022 a Cinegóra! Idén hét tematikus blokkban szerepelnek a válogatott filmek, az alkotások mindegyike angol és francia felirattal érhető el, a Francia Intézetnek köszönhetően pedig öt film magyar felirattal is nézhető. Az alkotások számtalan nagy filmfesztiválon (Cannes, Locarno, Annecy, Toronto és más városok) jártak, a 26 alkotás közül pedig februárban nemzetközi zsűri díjazza majd a legjobbakat.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról érkezik például a horror-vígjáték Teddy, a szívszorító Libanon felett az ég, és a különös road-movie Mindenki a fedélzetre! is.

Dokumentumfilmek is kerültek a kínálatba: a The Monopoly of Violence az állami erőszak-monopóliummal és az egyre erőszakosabb franciaországi tüntetésekkel foglalkozik.

A rövidfilmeket is érdemes megnézni, az alkotások között szerepel Arany Pálmát nyert film, animációk és gyerekfilmek is.

A friss francia filmek mellett idén is helyet kapott két klasszikus film, az Oscar-jelölt A szerető, valamint a Cannes-ban Arany Pálmát nyert Omnibus.

Az egészestés filmeket 650 forintért, a rövidfilmeket 350 forintért lehet megnézni, de lesz lehetőség fesztiválbérletet is venni 1.790 forintért. Emellett egész kínálat elérhető előfizetőink számára is. A fesztivál január 14-én kezdődik, és február 14-ig lesznek elérhetők a filmek a Cinegón.

Részletek az 5 magyar feliratos filmekről itt, lejjebb, további információk a filmekről és a fesztiválról a cinego.hu-n, illetve a fesztivál hivatalos honlapján.

Teddy 

Francia fantasy/horror, 2020, 88’ | R.: Ludovic Boukherma, Zoran Boukherma | Francia nyelven, magyar felirattal

A Pireneusokban egy farkas keseríti meg egy apró falu életét. Az egyik este a 19 éves Teddy-t egy ismeretlen fenevad megkarmolja...

Mindenki a fedélzetre! 

Francia vígjáték, 2020, 95' | R.: Guillaume Brac | Francia nyelven, magyar felirattal

Váratlan utazás Franciaországon keresztül, ahol semmi sem úgy történik, ahogy kéne.

Playlist 

Francia vígjáték, 2020, 88' | R.: Nine Antico | Francia nyelven, magyar felirattal

Sophie 28 éves, szeretne designer lenni - habár egyszerűbb dolga lenne, ha művészeti suliba járna. Szeretne szerelmes lenni, de egyszerűbb dolga lenne, ha a szerelem az ölébe esne.

Calamity, Jane Cannary gyermekkora

Francia animációs játékfilm, 2020, 85’ | R.: Rémi Chayé | Francia nyelven, magyar felirattal

1863, Egyesült Államok. A 12 éves Martha Jane és családja a jobb élet reményében nyugat felé tart egy szekérkaravánnal. Az apját ért szerencsétlenség után Martha Jane veszi gondjaiba a testvéreit.

Libanon felett az ég 

Francia vígjáték, 2020, 90' | R.: Chloé Mazlo | Francia nyelven, magyar felirattal

Az 50-es években a fiatal Alice háta mögött hagyja Svájcot, hogy a napfényes és izgalmas Libanonba költözzön. Az álom pár évig tart csak, a paradicsomi Libanont polgárháború rázza meg.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó