Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Tandi Flora bemutatkozó lemeze Premier címmel jelent meg október közepén, mellyel már koncertezett itthon, Romániában és Németországban is. Az albummal nem csak koncert-, de promóciós körútra is indult, így ennek egy állomásaként Franciaországba utazott. (Az album hamarosan kapható lesz az Alexandra boltokban. Már most is megrendelhető a premier [kukac] francianyelv.hu címen.)

Flora Tandi - Premier

- Miért ez a nyelvi sokszínűség a lemezen?

- A zenei anyagot abszolút nemzetközi piacra szántuk, a magyar dalok mellett a francia nyelvűség dominál, de angolul is énekelek, és az egyik kétnyelvű duettben a francia mellett az olasz nyelv is hallható. Tudatos volt a választás, a frankofón világ az, ami igazán vonz, amit hangomnak és személyiségemnek valónak érzek.

{youtube}

{/youtube}

- Milyen a Premier fogadtatása külföldön?

- Meglepően jól teljesít ahhoz képest, hogy még két hónapja sincs, hogy megjelent. Kicsit igyekeznünk is kell, hogy internetes felületeken is mielőbb elérhető legyen, mert igen nagy az érdeklődés. Egy orosz terjesztő cég is megkeresett Moszkvából egy ajánlattal, mely kizárólag a francia nyelvű dalokat érinti, ők az orosz piacra abban látnak potenciált. Tényleg hihetetlen egyébként, mekkora rajongótábora van ennek a műfajnak náluk. Úgyhogy a szerződést megkaptam, már csak alá kell írni! Ugyanilyen fázisban tart az egyik leghallgatottabb francia rádióállomással a tárgyalásunk, és ha minden jól megy, azon a frekvencián is szólhatnak majd a Premier dalai, valamint egyik műsorukban bemutatnának mint új előadót.

- A Facebook oldaladon egy fantasztikus hírrel is szolgáltál, miszerint párizsi utad során nagy példaképed, Lara Fabian ügynökségénél jártál.

- Így igaz, tervben volt, hogy viszek egy lemezt, hiszen az albumot is úgy adtuk ki, hogy a borítóján szerepel: Dédié à Lara Fabian, azaz Lara Fabiannak ajánlva. Természetesen előzetes kommunikáció előzte meg a találkozót, így nem volt váratlan az érkezésem. Nagyon kedvesen fogadtak, személyesen az ügynökség vezetőjével beszélhettem, aki nagyon megdicsérte a kiadványt és megígérte, ő maga adja át Larának a Premiert. Nagy boldogság ez nekem!

- És a történet folytatása?

- A legjobbakban bízom, tartjuk a kapcsolatot az ügynökséggel. A cél egy duett elkészítése, de most a vele történt baleset (a fülmonitorjába küldött nagy frekvenciájú hang hatására súlyos hallójárati sérülést szenvedett) után a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön és végigcsinálja a Le Secret turnét.

- A másik nagy idolodat pedig élőben csodálhattad Párizsban.

- Igen, Celine Dion koncertjén is voltam, amely meghatározó este lett az életemben. Olyan fokú megerősítést kaptam, amely megingathatatlanná tett a terveim véghezvitelében. Elképesztő volt, ahogy ez a 45 éves nő 30 éves karrierrel a háta mögött még mindig milyen energiákat közvetít, milyen technikával énekel végig két és fél órát kristály tisztán, mindehhez szuper zenészgárda és profi show társult. Óriási élmény volt, sírtam, nevettem, énekeltem, úgyhogy ő ugyan nem tud róla, de a múlt héten énekeltünk együtt duettet!

Celine Dion Bercyben

- A Premieren a francia musical világ egyik sztárjával is énekelsz, akinek most tudtad átadni a Premiert. Mit szólt a lemezhez?

- David Bán egy fantasztikus művész, éppen az 1789 Les Amants de la Bastille című nagysikerű darabban alakítja Danton szerepét, így meghívott az előadásra, amelyet kétszer is megnéztem. A hazai híradók is beszámoltak a szerencsétlenségről, hogy egyik próbájukon felrobbantak a pirotechnikai eszközök, aminek következtében többen súlyosan sérültek és a főtechnikus bele is halt sérüléseibe. Az előadások után megható volt, ahogy a szereplők elhunyt barátjuknak ajánlottak egy ráadás dalt. David a lemeznek nagyon örült, szerettünk a Parapluies de Cherbourg-on dolgozni, ezért tervezzük, hogy jövőre Párizsban és Budapesten is koncertezünk, valamint az orosz színpadokra közösen is készülünk.

Flóra és David Bán

- Akkor kimondhatjuk, hogy a lemezzel együtt megszületett a magyar "chanteuse à voix"?

- Igen! És halad tovább az útján.


 

Duett David Bánnal:

{youtube}

{/youtube}

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó