Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Ophélie Bretnacher, a múlt csütörtökön Budapesten eltûnt francia diáklány a Roosevelt térre egész biztosan megérkezett, a Lánchíd térfigyelõjének felvételén pedig jól látható a lány, ahogy egyedül sétál a hídon, tájékoztatta a Népszavát a francia nagykövetség.

Továbbra sincs hír a múlt csütörtökön tisztázatlan körülmények között eltûnt Ophélie Bretnacher-rõl, a Budapesti Corvinus Egyetem huszonkét esztendõs francia vendégdiákjáról, írja a napilap. A francia lány a Portside de Cuba nevû Dohány utcai szórakozóhelyrõl feltehetõen rózsadombi albérletébe indult, azonban oda már nem érkezett meg: táskáját a Lánchídon találták meg.

A lány legjobb barátnõje a Népszavának elmondta, jelenleg is biztos gyakornoki hely várja Ausztriában. A lány szülei, akik már Magyarországra érkeztek, szinte az összes hazai és nemzetközi honlapon kétségbeesetten üzentek. A rendõrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelõre hallgat. Annyit tudni, a hatóság és a barátok nagy erõkkel nyomoznak.

Egyre biztosabbá vált az is, hogy alig fél óra telt el távozása és táskájának felfedezése között. A lány ridiküljére egyébként egy szintén hazafelé tartó külföldi diák talált rá a Lánchídon.

Ophélie szeptembertõl a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, az Erasmus nevû nemzetközi ösztöndíj-program keretében érkezett Magyarországra. Társai utoljára december 4-én látták, egy Mikulás-partiról távozott el egyedül a Portside de Cuba nevû Dohány utcai szórakozóhelyrõl. Budán lakik, vendéglátó családjánál. Talán buszra szállt, táskáját mindenesetre a Lánchídon találták meg, benne minden iratával és a mobiltelefonjával.

A lány édesapja, Françis Bretnacher a francia közszolgálati tévének úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett. A Népszavának a lány barátai azt mondták, Ophélie azon a hajnalon 2 óra 50 perc körül hagyta el a Portside de Cuba nevû szórakozóhelyet, és indult el lakóhelye felé, a Rózsadombra.

Bármerre is ment, már a klub környékén is legalább 4-5 térfigyelõ rögzíthette õt. Egyre biztosabbá vált az is, hogy alig fél óra telt el távozása és táskájának felfedezése között. A lány ridiküljére egyébként egy szintén hazafelé tartó külföldi diák talált rá a Lánchídon.

Maros Anna, a francia nagykövetség sajtóattaséja elmondta, a lány egész biztosan megérkezett a Roosevelt-térre, majd a térfigyelõ kamerák felvételei szerint átsétált a hídon. Maros Anna elmondta, a lány egyedül volt egész úton, nem követte és nem próbált érintkezésbe lépni vele senki, ahogy azt a térfigyelõk felvételei is bizonyítják. A nagykövetség egyébként már múlt péntek, a lány eltûnése óta együttmûködik a rendõrséggel, a felvételeket is közösen vizsgálják.

Ophélie legjobb barátnõje azt mondta, a lányra vizsgák és búcsúbuli várt, egyébként nem hiszi, hogy bûntény áldozata lett volna. Anyagi helyzete stabil volt, emellett hét éve él boldog párkapcsolatban. Ausztriában pedig december 20-tól biztos gyakornoki hely várja egy könyvvizsgáló cégnél. Csupán néhány nap volt hátra, hogy megszerezze mester-fokozatú diplomáját.

(Forrás: index.hu) 

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó