Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

"Nincs B tervünk, a vírust le kell győzni. Van rá lehetőségünk, és nem lehetünk önelégültek” – mondta az ENSZ-illetékes Accrában egy vasárnap kiadott közlemény szerint. Világválságról van szó. Kétségkívül nehéz időszak vár ránk, de sikerrel járhatunk" – tette hozzá.

A mauritániai Sejk Ahmedet december elején nevezte ki a misszió élére Ban Ki Mun, a világszervezet főtitkára az amerikai Anthony Banbury utódjául. Az új megbízott szombaton érkezett Accrába, a misszió központjába, hogy átvegye hivatalát.

"Addig kell folytatnunk (a küzdelmet), amíg egyetlen eset is van, mert egy eset is több a kelleténél. Igen kemény munka vár ránk, de valóban nincs más választásunk" – mondta Ahmed.

A misszióvezető jövő héten a fő érintett országokba, Libériába és Sierra Leonéba, majd Guineába utazik – olvasható a közleményben. A három nyugat-afrikai országban eddig több mint 20 200 esetet regisztráltak.

> Eredeti cikk <

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó