Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A hazai és a nemzetközi érvényesüléshez ugyan az angol a „belépõ” , de Európában a francia és a német sem elhanyagolható. Különösen mivel a Magyarországi befektetések tekintélyes része – többek között – francia cégeknek köszönhetõ, és a franciák szeretik is, ha valaki beszéli a nyelvüket. Másrészt sok multinacionális vállalat európai központja Párizsban vagy Brüsszelben található. Innen számos francia anyanyelvû szakember kerül külföldre, többek között Magyarországra is. Arról már nem is beszélve, hogy egy társaságban a „fél szavakból értjük egymást” megközelítés mennyire fontos lehet a kapcsolatépítésnél.

Ami a nyelvtanulási módszereket illeti, bármilyen jó reklámfogással is dolgozik valamelyik nyelviskola, ne gondolja senki, hogy a nyelvtudás magától belemászik az ember agyába, és magolás, illetve gyakorlás nélkül egyszer csak megszólalunk az adott idegen nyelven. Ehhez minimálisan 300 tanulási órára van szükség és akkor még csak az alapoknál tartunk…

Tapasztalataim szerint igazán színvonalas oktatást csak néhány nyelviskola nyújt, és ezek is fõleg Budapesten találhatók. A francia oktatása szempontjából kiemelkedik a Francia Intézet, mely komoly hagyományokkal rendelkezik. Érdemes odafigyelni a nyelviskola kiválasztására, és célszerû referenciákat kérni, vagyis megkérdezni az ott végzetteket, hogy mennyire voltak elégedettek a tanultakkal, illetve a színvonallal. (NOL, Pintér Zsolt)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó